Gå direkt till Nyheten (Sex personer mot en – grov misshandel)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sex personer mot en – grov misshandel

Publicerad Wednesday, 14 February 2024, 15:19 av Rasmus Ahlblom

Skaraborgs tingsrätt meddelar i en stämningsansökan att sex män står anklagade för grov misshandel. Det skedde vid OKQ8 i Lidköping.

Åklagaren rubricerar brottet som grov misshandel. Det var sex personer inblandade i misshandeln av målsäganden, samtliga iblandade är mellan 16 och 18 år. De har tillsammans och med samförstånd misshandlat en individ genom att utdela flera slag och sparkar, enligt åtalet. Några av slagen tilldelades med en flaska som tillhygge medan offret delvis låg på marken.

Detta inträffade den 1 september 2023 vid OKQ8 i Lidköping. Offret ådrog sig smärta, svullnad, sårskador och underhudsblödningar på grund av överfallet.

Brottet anses som grovt eftersom gärningspersonerna visat särskild hänsynslöshet och råhet. De utförde attacken gemensamt mot en ensam person i underläge, och delvis medan personen låg på marken. Gärningspersonerna har medgett att de haft uppsåt men förnekar att det rör sig om grov misshandel, och erkänner istället till misshandel av normalgrad.

Åklagaren planerar att använda övervakningsmaterial och en film från en närvarande person som bevis. Även fotografier och journalanteckningar för att styrka skadorna som offret ådrog sig under överfallet.