Gå direkt till Nyheten (Polisen utreder branden i Folkets Park som mordbrand)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Polisen utreder branden i Folkets Park som mordbrand

Publicerad Sunday, 25 February 2024, 10:43 av Samuel Lundell

polisen

Under morgonen brann Fokus i Folkets Park ned. Polisen meddelar nu att man utreder branden som mordbrand.

Vid halv sex under morgonen fick SOS alarm in information om att lågor slog ut genom taket på lokalen Fokus i Folkets Park i Skara. Branden eskalerade och räddningstjänsten låter nu byggnaden brinna ner till grunden. Tidigare under morgonen rapporterade Lidköpingsnytt systertidning Skaraborgs Nyheter också att polisen befann sig på plats vid Folkets Park. Stationsbefäl i Lidköping uppgav då att man inte kunde konstatera någon misstanke om brott.

Den saken har dock ändrats nu. Branden i Folkets Park utreds nu som mordbrand av polisen. Anledningen är att man inte kan utesluta att branden var anlagd. Däremot finns i nuläget ingen misstanke om att den var anlagd.

Polisen kommer nu att förhöra vittnen och man har också varit i kontakt med Folkets Hus föreningen.

När räddningstjänsten är klara helt på platsen kommer man också att inleda en teknisk undersökning.