Gå direkt till Nyheten (Lan på Axevalla Folkhögskola lockar besökare från fjärran)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lan på Axevalla Folkhögskola lockar besökare från fjärran

Publicerad Saturday, 23 March 2024, 15:15 av Samuel Lundell

Under helgen pågår ett Lan på Axevalla Folkhögskola. Evenemanget lockar människor från många mil till Skara kommun.

Ett Lan på Axevalla Folkhögskola vid namn AXELAN genomförs denna helgen. Vi var på plats för att prata med besökare och arrangörer. Många hade rest långt för lanet.

Turneringar

Under lanet genomförs bland annat turneringar i olika spel och den första turneringen i League of Legends inleddes under gårdagen vid 21:00 och slutade vid midnatt. Därefter tog dock inte spelandet slut. Dels påbörjade deltagare spel individuellt, men dessutom började man att spela Guitar Hero. En del deltagare höll igång till fyra på morgonen vilket gjorde att de fortfarande sov när vi besökte evenemanget. När vi anländer har istället turneringen i Mario Kart (på bild nedan) påbörjats.

Fler turneringar kommer också att genomföras i Smash Bros Ultimate, CS:GO och Tekken 8.

Eleverna anordnar

Evenemanget anordnas av eleverna som går linjen allmän spelutveckling. Överskottet som evenemanget genererar går till en fyra dagar lång klassresa som eleverna ska genomföra. Då ska de bland annat till Stockholm för att besöka spelutvecklingsföretag, berättar lärarna Tobias Lidzén och Tim Grödem.

Evenemanget som anordnats i ungefär 20 år är också förvånansvärt stort då det finns plats för 120 deltagare.

Lokal sponsring

Flera lokala företag sponsrar också evenemanget. Bland annat bowlinghallarna i Skara och Falköping. Deras sponsring går till priser i de olika turneringarna. Under våren har därför arrangörerna slitit hårt med att få lokala företag att sponsra evenemanget. Även DreamHack är sponsorer.

Till förtäring finns såväl hamburgare som pommes och toast. Vid köp av hamburgare ingår också en liten 3D-printad figur (se bild nedan).

Om du efter att ha läst detta blivit sugen på ett besök kan du vara lugn. Deltagarna kommer hålla igång hela lördagen till sent på kvällen. Vill du dessutom ta del av evenemanget i sin helhet kan du hålla utkik när nästa höstlov närmar sig. För då kör de lan på Axevalla Folkhögskola åter igen.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x