Gå direkt till Nyheten (Vårrundan första helgen i maj)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vårrundan första helgen i maj

Publicerad Thursday, 11 April 2024, 10:51 av Fredrik Larsson

Vårrundan första helgen i maj

Den 4-5 maj är det åter dags för det numera traditionella arrangemanget Vårrundan på Kinnekulle.

Ända sedan starten 2003 har man riktat in sig på den första helgen i maj för att manifestera vad bygden har att bjuda i form av hantverk, utställningar och servering med mera.

Extra trevligt blir det förstås när vädrets makter är med och man kan se hissade flaggor helgen till ära och långa köer till de olika aktörerna, som totalt brukar uppgå til ett hundratal.

Kunde bli något

Skrivande reporter var med när Vårrundan invigdes för alltså 21 år sedan – pressen fick till och med betala för maten, det är bortskämda murvlar inte vana vid – och man funderade över om detta verkligen kunde bli något över tid.

Det kunde det.

Vårrundan har vuxit sig större och större för varje år.

Vägvisande flagga

Skaraborgs Nyheter tog en titt på det färska programmet för årets upplaga av Vårrundan. Det är föreningen Mötesplats Kinnekulle som står bakom alltsammans, och alla aktörer som medverkar har en vägvisande flagga och ett nummer som anges i programbladet.

Bland de medverkande finns till exempel Anikvariat Nordh i Hällekis som drivs av Gustav Nordh. Antikvariatet är inrymt i Cementas gamla tvätt- och badinrättning. Där fylls sedan ett par år väggarna från golv till tak av böcker inom olika ämneskategorier.

En utställare som varit med under alla år är Margareta Fredriksson som driver Ateljé Hemmagjort i Kestad. Textila bruksföremål är det som står i centrum och Margareta berättar i programmet att hennes tygkammare med udda tyger är öppen sedan 50 år.

Vandring i Munkängarna

Kinnekulle är känt för sin ramslök och på Sveriges äldsta gästgivaregård i Forshem kommer det att serveras ramslökssoppa och det väntar måltidsäventyr.

Under helgen ordnas också en rad aktiviteter, såsom tornvisning i Husaby kyrka och guidad vandring i natursköna Munkängarna.

Så lita på att det kommer finnas saker att göra!

Foto: Mötesplats Kinnekulle